O nama

O nama

Zajednica športskih udruga grada Siska pravni je sljedbenik Saveza športova grada Siska. To je športska udruga koja promiče interese sisačkih sportaša i sportskih udruga. Broji oko 70 športskih udruga, te veliki broj sportaša i rekreativaca, čiji broj s godinama sve više raste, što potvrđuje Zajednicu kao važnu instituciju, ne samo u sportskom nego i u društvenom životu grada Siska.  
Temeljni ciljevi Zajednice određeni su Zakonom o športu i Statutom Zajednice športskih udruga grada Siska, a svode se na stručno i organizirano razvijanje športa na području grada Siska.  Kroz svoj plan i program organizacijski i financijski prati školski šport, športsku rekreaciju, kvalitetni šport, stručni rad i športska dostignuća, najznačajnije športske manifestacije u cilju afirmacije i popularizacije športskih udruga, športskih grana, kao i cjelokupnog športa. Uz redovne programske aktivnosti, vodi  brigu oko stvaranja što boljih uvjeta na svim segmentima športske djelatnosti. Kao krovna udruga sisačkog športa ima zadaću brinuti o sportašima u našem gradu, udrugama, objektima te promicati vrijednosti športa. Zajednica športskih udruga grada Siska članica je krovne organizacije hrvatskog športa Hrvatskog olimpijskog odbora.

Informacije

SJEDIŠTE
Sisak, Trg grada Heidenheima 1

PREDSJEDNIK
Marko Krička


IZVRŠNI PREDSJEDNIK Boris Curić

TAJNIK                                                                                  Igor Crnobrnja, prof.

t. 044 547 407
f. 044 547 408

DOKUMENTI

Statut Zajednice sportskih udruga grada Siska

Popis sportskih udruga članica Zajednice

Strategija raspodjele te pravdanja sredstava u sportu Grada Siska

Kriteriji raspodjele sredstava u sportu Grada Siska

Izvješće o izvršenju Programa rada ZSUGS za 2014. godinu

Financijsko izvješće ZSUGS za 2014.

Prikaz korištenja sportskih objekata u 2014. godini

Program rada ZSUGS za 2015. godinu

Financijski plan ZSUGS za 2015. godinu


HNK SEGESTA

HNK Segesta najstariji je nogometni klub u Hrvatskoj i ovom djelu Europe, u lipnju 2006. godine navršila je 100 godina.

U svojoj dugoj povijesti Klub bilježi sjajne rezultate učestvovanjem u raznim ligama. Posebno je značajno sudjelovanje u UEFA INTERTOTO CUPU 1996 godine, kada se plasirao u finale i kojem je Danski FC "SILKEBORG" bio uspješniji...

Opširnije